MortaOminous

Carl Tanzler & the love of his LIFE

Kategori: Macabre stuff


1926 flyttade en tysk man vid namn Carl Tanzler till USA. Tanzler var en begåvad radiolog och 1927 tog han ett jobb på US Marine Hospital i Key West, Florida.
Den 22 april 1930, träffade Carl Tanzler Elena de Hoyos.
Vid mötet med Elena blev Carl förälskad i henne.
Han försökte bota henne tuberkulos med olika mediciner. Tanzler duschade Elena de Hoyos med presenter och bekände sin obevekliga kärlek.

Elena de Hoyos dog av terminal tuberkulos i Key West den 25 oktober 1931. Carl Tanzler blev förtvivlad av händelsen. Med tillstånd från hennes familj, betalade han för Elenas begravning och hade en ovan jord mausoleum konstruerad.

Tanzler besökte kyrkogården nästan varje natt. I april 1933, tog Carl Tanzler Elena kropp från Key West Cemetery.
Han använde en leksaks vagn för att transportera liket tillbaka till sitt hus. Vid ankomsten fäste Tanzler ihop Elenas ben med en samling av ledningar och galgar. Han monterar hennes ansikte med ögon av glas och ersatte henne förmultnade hud med en silke trasa indränkt i vax och gips.
Tanzler formade en peruk från Hoyos hår. Han klädde hennes rester i strumpor, smycken och handskar. Carl höll kroppen i sin säng.
Han använde en stor mängd parfym, desinfektionsmedel och konserveringsmedel för att dölja lukten.

Elenas syster hade hört rykten om Tanzler som sov med hennes systers döda kropp och fick Elenas grav uppgrävd sju år senare i oktober 1940.
Carl Tanzler åtalades för "uppsåtligt förstörande av en grav och förflyttning av en kropp utan tillstånd." Fallet förklarades ogiltig. På 1940-talet var den offentliga stämningen kring händelsen generellt välvilligt inställd till Carl Tanzler. I media framställdes han som en excentrisk romantiker.

År 1972 påpekade två läkare som deltog i obduktionen 1940 om att ett pappers rör hade satts in Elenas vaginala område som gjorde det möjligt för samlag. Påståendet har kallats obekräftade av vissa.
Efter händelsen, använde Carl Tanzler en dödsmask och skapade en avbildning i naturlig storlek av Elena de Hoyos. Han levde med avbildningen fram till sin död den 23 juli, 1952.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: