MortaOminous

Scary Soundtracks PART I

Kategori: Favoriter

En film är lika bra som dess ljudeffekter och musik. Soundtracket kan verkligen förbättra en bra skrämmande film. Speciellt de gamla skräckfilmerna från de goda 60, 70 och 80-talen. Synd att dem inte gör såna sköna kusliga soundtracks längre, eller jo det görs väl men många blir bortglömda.
Här har jag gjort en TOP20 lista med de bästa skräckfilms soundtracken. Från de gamla goda tiderna.

Skriven av: John Carpenter (Halloween, Christine, They Live, Body Bags, Vampires)

Förutom att regissera sina egna filmer så är John också känd för att komponera soundtracken i hans filmer och just The Fog soundtracket är en egen komponerad låt av John.

 

Skriven av: David Lynch (Blue Velvet, Twin Peaks, Mullholand Drive, Dune) och Peter Ivers

Ok många kanske inte kategoriserar Eraserhead som en skräckfilm men den är så jävla surrealistisk och mörk att jag känner sån obehag efteråt , och låten gör ju inte saken bättre. Creepigare soundtrack finns nog inte. Om det nu skulle finnas himmel och helvete så tror jag att man hör den här låten efter döden....I HELVETET!

 

Skriven av: John Harrison (Tales from the Darkside: The Movie, Creepshow)/Jim Blazer/Sputzy Sparacino

Älskar soundtracket lika mycket som filmen. Det måste nog vara mixen mellan xylofon beaten och bas trumman som gör att jag fastnar för låten. Helt underbar.

 

Skriven av: Ennio Morricone (Cinema Paradiso, The Untouchables, The Good, the Bad and the Ugly, A Fistful of Dollars)

Innan jag kollade på Salo så hade jag läst runt på internet om att det skulle vara den äckligaste filmen någonsin. När den här låten spelades upp precis på början av filmen så visste jag att filmen skulle  vara så jävla störd att jag skulle få men för livet, och det fick jag...av den här låten.

 

Skriven av: Fabio Frizzi (House by the Cemetary, Cannibal Ferox, Zombi)

På den här låten är det en hel jävla orkester som spelar, trummor, fioler, gitarr baser, flöjt och kören alla på samma gång: NANANANANA NANANA NANANA. Inte tog det lite tid att skriva den här låten inte.

 

Skriven av: Lalo Schifrin (The Cincinnati kid, Bullit, Mission Impossible, Enter the Dragon, Dirty Harry)

Skrattande barn och en kvinnlig röst liknandes ett spöke och ni har The Amitville Horrors kända soundtrack som har etsat sig fast i min hjärna. Den här låten är ett sömnpiller för mig, blir så himla avslappnad att jag kan inte låta bli att somna och glömma bort alla mina bekymmer.

 

Skriven av: Joe Renzetti (Fatso, Poltergeist III)

 

(Spola fram till 1:40)

Skriven av: Rick Wakeman

 

Både Creepshow och Creepshow2 har jätte bra låtar i deras album men just den här låten fastnade jag extra för och kunde inte hitta den någonstans på youtube förutom det här klippe.


Skriven av: Ennio Morricone

 

Säger bara Ennio Morricone! Han behöver nog ingen större presentation. En mästare när det gäller film musik. Han får göra Sverige besök snart, han har aldrig gjort en konsert i Sverige har jag för mig.

 

Skriven av: Fabio Frizzi

Kommentarer


Kommentera inlägget här: