MortaOminous

Julkalendern 2011

Kategori: Allmänt

Eftersom jag är en sådan julhora så är det att kolla på julkalendern ett lika måste som lussebullar med pepparkakor och varm glögg. Men år efter år efter år så har det varit en besvikelse. Den senaste riktiga bra julkalender var Allrams Höjdarpaket (2004). Favoriten kommer alltid att vara Pelle Svanslös (1997), Jul i Kapernaum (1995) och Tomtemaskinen (1993).

Men årets julkalender verkar lovande. Lite Oliver Twist över det hela (Flickan heter Charlie, hmm kanske en koppling till Charles Dickens) och musiken är så jävla magisk så det inte är sant, den ger en riktig julkänsla. Nu håller jag fan tummarna för Tjuvarnas Jul och hopps på en bra julkalender 2011.


Vad tyckte ni om årets julkalender?Bilder från SVT

Kommentarer

 • Linnéa säger:

  Jag tycker att den verkar väldigt lovande och om den fortsätter som den har börjat har den en god chans att bli en av de bästa enligt mig:)

  2011-12-02 | 14:56:11
  Bloggadress: http://linneaburman.blogspot.com
 • TinA säger:

  Indeed! Och det roliga är att SVT säger att årets julkalender "är en klassisk julsaga i Charles Dickens anda." ;)  Jag har bara sett första avsnittet änsålänge, ska se det andra ikväll när sambon kommer hem. Äntligen nånting man kan se på.. de senaste åren har inte varit så jätteroliga, tråkigt med tanke på att det hör till julen att kolla på det. Men då ska man vilja se det också.

  2011-12-02 | 15:24:20
  Bloggadress: http://egoism.blogg.se/
 • Linnéa säger:

  sv: ja det var den! =) det är bra, man ska inte sluta se på julkalendern bara för att man blir äldre x)

  2011-12-02 | 19:09:27
  Bloggadress: http://linneaburman.blogspot.com

Kommentera inlägget här: