MortaOminous

Ny månad, ny tema

Kategori: Allmänt

Imorgon så börjar juli, min favorit månad för då fyller jag år muahahha plus att det är Big 4 konsert och Selam Sounds festival YUUUPPIII!
Men det betyder också ett nytt skräcktema för bloggen, vilket blir....Drumvirvel...plop...
PSYCHO FAMILJER!
YAYYYY, fan vad jag älskar psycho familjer på film. Spelar ingen roll hur många dom mördar och torterar, i slut ändan så håller dom jämt ihop, i vått och torrt, som en riktig familj ska göra.

(Det blir också en del sena asiatiska filmer som jag måste lägga upp)


Misfits (2009-)

Kategori: BULLSHIT!

Har ni sett serien Misfits? fan vad bra den är. Har sett båda säsongerna nu och vill bara ha mer. Man kan kalla den en blandning mellan engelska serien Skins och Heroes.
Tredje säsongen börjar i november...can't wait.
Ni som har sett den kommentera gärna vad ni tycker om den. Ni som inte har sett den...KOLLA PÅ DEN NU!Meat Grinder (2009)

Kategori: Filmer

REGISSÖR: Tiwa Moeithaisong
MANUS: Tiwa Moeithaisong
ORIG. TITEL: Cheuuat Gaawn Chim
LAND: Thailand


Handling
Buss växte upp i 70-talets Thailand där hon misshandlades och våldtogs av sin far. Hennes mor är hennes ljuspunkt, eller mörk punkt då hon mördar människor och serverar dem till familjen. Buss gifts bort som ung, gravid med sin faders barn. Snart har hennes man lämnat henne och hon hamnar i stora ekonomiska problem. Men Buss har ett äss i rockarmen att ta fram då inget annat hjälper.


När jag först såg på trailern och bara läste filmens namn, Meat Grinder, så trodde jag att det var rena gore filmen (visst den innehåller gore men inte så mycket som jag trodde).
Var inte 100% peppad på att se den men jag var uttråkad så jag gjorde det. Till min överraskning så var den bättre än förväntad.

Hon går inte runt och mördar folk bara för att hon känner för det utan det finns en historia bakom det hela vilket är bra annars skulle det vara ännu en tråkig och meningslös gorefilm som helst.
Hela filmen är så underbar, mysig musik och huvudkaraktären är nu en av mina favoriter när det gäller kvinnliga mördare i skräckfilmer. Såklart helt sevärd.
Men slutet gjorde mig lite besviken så det blir minus på det, synd...verkligen.

4/5 splatters

 

 

Septic Death

Kategori: Musik

GOTH WEDDING!

Kategori: Fashion

Ohh bröllops tider, bröllops tider...
Det tråkigaste jag vet är när jag ser VITA bröllopsklänningar på tjejer, usch fan vad tråkigt.
När det blir min tur kommer det se ut såhär...
mm jag vet...har för mycket fritid över

The Doll Master (2004)

Kategori: Filmer

REGISSÖR: Yong-ki Jeong
MANUS: Yong-ki Jeong
MUSIK: Ji-woong Park
ORIG. TITEL: Inhyeongsa
LAND: Syd-Korea


Handling:
Fem personer är inbjudna till ett dock museum som ligger undanstoppad i en skog, där de räknar med att posera för en skulptör som skapar dockor i deras likhet.
Men medlemmarna i det stora dockmuseet andra planer för dem
...


Har inte så mycket mer att säga än att rekommenderar inte den här filmen för någon...eller nja... bara till dom som älskar dreamofdoll.com för sånna dockor finns det gott om i filmen.
Allt är ganska förutsägbar, inget nytt...BAJSFILM!
Det enda som gjorde att den fick 2 splatters var dockorna och toalett scenen, fan jag visste inte om jag skulle skratta eller vara seriös...men det blev ett garv i alla fall.

2/5 splatters


hehe toalett scenenR.I.P Ryan Dunn

Kategori: BULLSHIT!

Fan vad sjukt, Ryan Dunn har dött! Han dog i en bilolycka vid 03.00 tiden amerikas tid i Pennsylvania, i närheten där han bodde.
Ryann Dunn var min favorit när det gäller Jackass medlemmarna, sjukt rolig kille.
Han blev 34 år gammal. =(Just Vad Jag Behöver!

Kategori: Fashion

En smycke hållare, speciellt till mina ringar. Men en sån här vore så jävla snyggt att ha, fan... var kan man få tag på en sån då? har letat som fan men hittar inget =(. Någon som vet? Holla at ya girl! =D

Ichi the Killer (2001)

Kategori: Filmer

REGISSÖR: Takashi Miike
MANUS: Hideo Yamamoto (serie tidning), Sakichi Satô
MUSIK: Karera Musication, Seiichi Yamamoto
ORIG. TITEL: Koroshiya
LAND: Japan, Hong-Kong, Syd-Korea


Handling:
Yakuza bossen Anjo försvinner med trehundra miljoner yen. Hans lojala gängmedlemmar, ledd av masochisten Kakihara, startar de en sökning, men deras aggressiva och blodiga metoder oroar de andra Yakuza gäng. Kakiharas mest skrämmande motpart är den mystiske Ichi, en psykopatisk mördare med en mörk barndoms hemlighet.


Efter bara 10 minuter in i filmen så är det så mycket blod och gore att jag nästan får en goregasm. Nu är Ichi the Killer inte en skräckfilm, men mer utav en gore film. Jag måste vara ärlig nu. Har sett den här filmen tre gånger nu och jag fattar aldrig slutet, jag tänker bara WTF! Men det gör inte filmen dålig för det.
Men förutom det så är filmen helt härlig, en del roliga inslag vilket är skit bra så man inte kollar under hela filmens gång med likadan ansikts min som när man ska träffa sin svärmor för första gången.
Även om det var Ichi som gick runt och mass mördade människor med sin bladvassa sko så var det ändå Kakihara som gjorde ett stort intryck...om man gillar "coola" sadistiska jävlar. Vilket jag gör. VIVA KAKIHARA! 

 Kakihara på Väggen!

Kategori: Inredning

JA TACK!

Thirst (2009)

Kategori: Filmer

REGISSÖR: Chan-wook Park
MANUS: Seo-Gyeong Jeong, Chan-wook Park (Inspirerad från boken Thérèse Raquin av Émile Zola)
MUSIK: Young-ook Cho
LAND: Syd-Korea


Handling:
En präst får en fel blodtransfusion och förvandlas till en vampyr mot sin vilja. Han är en hängiven katolik och känner stor smärta att han måste döda andra för att kunna överleva. Han börjar få känslor för en gift kvinna och påbörjar en relation med henne. Allt är blommor och bin från början men förvandlas efter en tid till rena helvetet.


Just när man trodde att man sett allting gällande om vampyrer så dyker filmen Thirst upp.
Den hade en del komiska inslag där man från början inte fattar att det ska vara roligt men sen när det har gått några sekunder så blir det så löjligt i vissa scener att man bara måste få ut ett litet garv. Men det gör den inte dålig för det snarare tvärtom.
OM MOI!

Kategori: FAQ About Viaych

Dessa är frågorna jag fick in och har svarat på alla. Enjoy


Vem är du?

Är en 23 årig brud som…..äh kommer inte på något mer.

 

Var i Sverige bor du?

Bor I en liten fjärt kommun som kallar sig för Partille, 10  min med bil från Gbg.

 

Pluggar du?

Nepp.

Men ska läsa upp lite ämnen på komvux nu till hösten och sen plugga lite olika kurser för att starta eget företag.

 

Jobbar du?

Nej, men jobbade innan som vårdbiträde i hemtjänsten.

 

Stor familj?

Mamma, pappa och 2 yngre systrar. Resten av stora tjocka släkten bor i Chile  =(


Pojkvän/flickvän och kompisar?

Nope ingen pojkvän.

Har få och nära vänner.

 

Delar de dina intressen?

Nä det gör dom inte, men dom älskar verkligen när jag kör mina filmkvällar. Där jag ofta visar sjuka skräckfilmer muahaha. Sist såg vi på Martyrs


Hur kom det sig att du blev intresserad av skräck/goth/alternative?

Jag hatar, verkligen hatar att allt ska vara så himla ”normalt”. Det  är så jävla tråkigt när alla ska följa den här tråkiga normen. Man ska sticka ut, ha egna åsikter, en egen personlig stil och skita i vad varenda kotte säger. Därför blev det mycket skräck för mig


Hur många tatueringar/ piercingar har du?

Har 4 tatueringar och vill ha många fler.

Tre lobes, en tragus , en helix piercing, och en tung piercing.

Vill jätte gärna göra en medusa och en  septum piercing och kanske cheeks  piercings också.


Möter du fördomar om dig som tjej som har dessa intressen?

Inte vad jag vet. Men så länge min familj och vänner accepterar mig för den jag är och inte för hur jag ser ut eller gillar så kan resten suga.

Men har märkt att jag får en massa blickar hela tiden från rock/metal snubbar, mmmm me like metal killar =D


 

Framtidsdrömmar/yrke?

Vill verkligen gärna jobba i resten av mitt liv med det jag verkligen är passionerad över vilket är film och konst. Så jag vet inte vad jag vill göra, ändrar mig hela tiden. Men det står mellan att äga en butik eller en bar, film regissör, galleri ägare eller tatuerare.

Skulle inget av det funka så ska jag bli porrfilms regissör (stå bakom kameran, aldrig framför) eller banta ihjäl mig och bli tatuerings/pinup modell eller burlesque dansare.


Roligaste/jobbigaste/tidigaste skräckminne?

Roligast var nog när jag var 6 år gammal och åkte till Chile några månader med familjen. Jag, min lilla syster och en kusin (båda 3 år gamla) hade sett filmen Child’s Play och våran mosters man började jaga oss runt som en zombie och skrek Chuuuuuuuky (spansk uttal), fan alla vi tre kommer fortfarande ihåg det där. Helt sjukt.

 

Jobbigast måste nog vara alla dessa äckliga ”viral videos” eller ”shock videos” som blir kända via internet. Såna som 2 girls one cup, goatse, three guys one hammer, Encyclopedia Dramatica, stile project, Lemonparty etc.  Dessa videos/bilder är skit jobbiga att se på. Så snälla in och googla dom först innan ni klickar er fram till dom och börjar kolla. Sen kan ni ju komma tillbaka till mig och kommentera vad ni tyckte haha =D

 

Tidigast är nog när jag kollade på min första skräckfilm när jag bara var 5 år gammal. The Guardian (1990) heter filmen.


Kan man få se bilder på dig?

Nej inte än, det räcker med dom på headern och på mina tatueringar. Vill inte bli så tråkig och personlig i bloggen. Vill bara att det ska handla om mina intressen.


Vad gillar du för kläd/inredningsstil?

Kläd stilen är helt blandat, men det blir jämt en blandning mellan rock/metal/punk/skinhead.

Rockar loss med en Chealsea klippning nu så det blir en massa skinhead stil.

Inrednings mässigt så blir det blandat där med. Men gotisk och barock möter Ed Gein och en massa mörka färger är så jävla nice.

 

Du gillar att rita, har du flera kreativa talanger?

Jag har börjat göra en massa earcuffs  och fixa till mina jackor och kläder med nitar, spikes, pins, lappar på favorit banden m.m

 

När och hur kom det sig att du började blogga?

Försökte leta efter bloggar där jag kunde läsa lite mer om skräck filmer men hittade inte så många, så jag startade en egen blogg.

 

Vad betyder viaych, hur kom du på det namnet?

Jag och en tjej kompis snackade via msn för 6 år sedan och hon skulle skriva Hey Biatch!, men hon skrev  fel och det blev istället Hey Viaych! Tyckte om hur det lät så jag började använda det ordet istället för biatch.

 

Favorit…

Film: Return of the Living Dead

Färg: Svart och röd

Mat: Mammas mat

Bok: All families are Psychotic av Douglas Coupland

Monster: Leatherface (Motorsågsmassakern) och Baby Firefly (House of 1000 corpses)

Sång: Beethoven – Moonlight Sonata, Amar Azul  - Yo tomo vino y cerveza och Chico Trujillo - Loca

Band: Rammstein, Gogol Bordello, Chico Trujillo och Amon Amarth

Musikstil: Det är så himla blandat - latinsk (cumbia, cumbia villeras, merengue, latinsk rock) Klassikt, Hårdrock, trash/death/heavy metal, Dubstep, Hardstyle, Industrial, Psychobilly, Punk, Ska, Hiphop, UK garage.

Högtid: Halloween såklart =D

Blogg: Läser en hel jävla massa bloggar, 84 st för att vara mer exakt.

Men favoriterna är Animal Life, Devinia, Pubes, desire to inspire, Viktoria Tomic, Mary Raven, Morbid Outlook, Bloody Disgusting, Placebohoe, Freddy in Space, BME fuck yeah girly tattoos m.m.

LÄSER ABSOLUT INTE KISSIES OCH DESSA ANDRA SMÅ FJORTISARNAS BLOGGAR FY FAN FÖR ATT DOM FINNS!

 

Så det var alla frågor och nu blir det inget mer sån här trams på länge =P.


 

Men snart blir det tävling i alla fall. Så håll utkik!

Frågestund?

Kategori: Allmänt

Fick en fråga från en anonym läsare som undrade ifall jag skulle ha någon frågestund.
Har inte riktigt tänkt på det men jag kan väl köra på det nu när den personen frågade hihi.

Eftersom jag befinner mig på ett ställe den här helgen där internet går så himla jävla segt så kan vi väl köra på en frågestund. så ställ en massa frågor nu, vad som helst =) KOM IGEN DO IT!

Förresten så ska jag starta en tävling nästa vecka där priserna är för helt jävla awesome WOOPI!
Hoppas ni gillar choklad, skräckfilm och självporträtter =D


Det gör jag i alla fall =D

fuuuuuuuck...

Kategori: BULLSHIT!

Jag kollar på film hela tiden men jag suger verkligen på att recensera, dom blir antingen för korta eller långa. Så från och med nu skriver jag kanske en eller två rader om filmen, betygsättning, filmens handling och en massa bilder istället.


WTF!

Kategori: BULLSHIT!

Va fan är detta? är detta ens på riktigt? Fan jag blev helt tårögd på slutet.
Detta är en liten dokumentär om hur folk begår självmord och detta händer hela tiden? VA FAN?!
Vad är det som händer egentligen, helt fucking sick! SHIEAAAAT


BESATT!

Kategori: BULLSHIT!

Av tumblr!
Fan kan inte sluta rebloga och kolla in andras bilder. För er som älskar att bara kolla på härliga bilder då och då så rekommenderar jag tumblr. En massa ögongodis för alla smaker..smakar? i alla fall EYECANDY!

Förresten!

Kategori: Allmänt

Några bra asiatiska filmer ni kan rekommendera?
TIPSA! TIPSA!


Im waiting...

Japansk Skräck Dokumentär

Kategori: Dokumentärer

För några dagar sedan la jag upp en dokumentär om asiatisk skräck men hittade inte Del 1 biten som jag gissar på handlade om japansk och kinesisk skräck.

Men nu hittade jag en hel dokumentär om just japansk skräck. Ska försöka hitta en om kinesiskt skräck också så blir hela den här dokumentär grejen om asiatisk skräck mer komplett.


 


En helt vanlig...

Kategori: BULLSHIT!

Tänkte gå in på imdb.com för att kolla lite info om Hellraiser.
Men nu när jag gick in så små kräktes jag lite...

 

 

ja så att ni har en aning om hur jag känner nu...
GO NATT!

Dokumentär - Asiatisk Skräck

Kategori: Dokumentärer

Som vissa av er vet så är jag en sucker för dokumentärer...och här kommer en till!

Tyvärr så fattades det delar från Part One: True Asian Horror så detta är bara Part 2