MortaOminous

House of 1000 Corpses (2003)

Kategori: Filmer

REGISSÖR: Rob Zombie
MANUS: Rob Zombie
MUSIK: Rob Zombie, Scott Humphrey
LAND: U.S


Handling:
Efter ett besök på ett skräckmuseum får ett par ungdomar reda på den lokala legenden om Doktor Satan. De beslutar sig för att undersöka saken och givetvis går deras bil sönder mitt i ödemarken. De tags till fånga i ett hus fullt med psykopater i bästa motorsågsmassakerstil. Skall de klara sig?


När man har kollat klart på Ho1000C så ser man att det är en självklar hyllning till seriemördare och 70-talets skräckfilmer vilket gör att jag bara älskar Rob och Ho1000C ännu mer.

Vanligt folk tycker ju mer om The Devil's Rejects varenda gång jag frågar om Ho1000C och The Devil's Reject's för att manuset är "bättre" och det är lite "bättre" skådespelare blablabla men jag gillar faktiskt mer om Ho1000C, den är så himla skjuk och störd att den funkar för min del i alla fall.

Man brukar vara på offrens sida oftast när det gäller skräckfilmer, men här har Rob gjort så att man faller pladask för mördarna, fråga varenda kotte därute om vem som är den bästa karaktären och jag kan lova dig att alla svar gäller någon karaktär från The Firefly familjen. Min är Baby Firefly, man skulle aldrig tro att hon är en blodtörstig nekrofil mördare med det söta lockiga blonda håret och den oskyldiga garvet hon har. Otis är också en favorit men han kommer fram mer i The Devil's Reject's.


En solklar femma!

5/5 SPLATTERS
Kommentarer


Kommentera inlägget här: