MortaOminous

Ichi the Killer (2001)

Kategori: Filmer

REGISSÖR: Takashi Miike
MANUS: Hideo Yamamoto (serie tidning), Sakichi Satô
MUSIK: Karera Musication, Seiichi Yamamoto
ORIG. TITEL: Koroshiya
LAND: Japan, Hong-Kong, Syd-Korea


Handling:
Yakuza bossen Anjo försvinner med trehundra miljoner yen. Hans lojala gängmedlemmar, ledd av masochisten Kakihara, startar de en sökning, men deras aggressiva och blodiga metoder oroar de andra Yakuza gäng. Kakiharas mest skrämmande motpart är den mystiske Ichi, en psykopatisk mördare med en mörk barndoms hemlighet.


Efter bara 10 minuter in i filmen så är det så mycket blod och gore att jag nästan får en goregasm. Nu är Ichi the Killer inte en skräckfilm, men mer utav en gore film. Jag måste vara ärlig nu. Har sett den här filmen tre gånger nu och jag fattar aldrig slutet, jag tänker bara WTF! Men det gör inte filmen dålig för det.
Men förutom det så är filmen helt härlig, en del roliga inslag vilket är skit bra så man inte kollar under hela filmens gång med likadan ansikts min som när man ska träffa sin svärmor för första gången.
Även om det var Ichi som gick runt och mass mördade människor med sin bladvassa sko så var det ändå Kakihara som gjorde ett stort intryck...om man gillar "coola" sadistiska jävlar. Vilket jag gör. VIVA KAKIHARA! 

 Kommentarer


Kommentera inlägget här: